HATAY / ANTAKYA - Anayazı İlkokulu

2022-2023 eğitim-öğretim yılı yarıyıl tatilimiz başladı.

Ara

Haz

2021-2022 Egitim-ogretim yili sene sonu ogretmenler kurul toplantisini, tum ogretmenlerimizin katilimiyla gerceklestirdik.

Okul mudurumuz Fatih YAMAN baskanligindaki toplantida, yil oyuna yapilmis olan etkinliklerin ve sinif basari durumlarinin degerlendirmesini yaptik.

Haz

Okulumuzun duzenledigi kermes, renkli goruntulere ve onlarca misafire ev sahipligi yapti.

Haz

Okul sporları müsabakalarına okulumuzu temsilen katilan 3-C sinifi ve 4-B sinifi ogrencileri iki farkli dalda ilk uce girdi.

May

RİBA (Rehberlik İhtiyaçları Belirleme Anketi) online kullanıma açılmıştır ve RİBA öğrenci, veli ve ögretmen anketlerimiz okul sitemize yüklenmiştir. Anketlerin doldurulması için son gün perşembe günüdür.

May

Antakya'daki eTwinning Okullarindan biri olarak bizler de 9 Mayis eTwinning Day;i kutladik.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nin 102. yılı  okulumuzda coşkuyla kutlandı.

Nis

28 Mart-3 Nisan Kütüphaneler Haftası kapsamında çeşitli etkinliklerle "okuma farkındalığını" artırdık.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale  Zaferi'nin 107. yıl dönümü kapsamında tüm okullarda olduğu gibi okulumuzda da  çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Mrt

Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında ülke genelinde "Deprem tatbikatı" yapıldı. Eş zamanlı yapılan tatbikat sonrasında, çocuklara bilgilendirme yapıldı.

Mrt

Okulumuzda, sınıflar arası düzenlenen "Yeşilay" konulu resim yarışmamızın kazanan öğrencilerine idaremiz tarafından tebrik ödülü verildi.

Mrt

Ülkemizde 1-7 Mart tarihleri arası Yeşilay Haftası olarak ve özellikle okullarda yapılan çeşitli etkinliklerle  kutlanmaktadır  Bu ektinliklerle toplumda alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımını engellemek için bilinçlendirme yapılmaktadır.

Ülke genelinde, tüm öğrenciler karne sevincini yaşadı.

Ara

Dünya kurulduğundan beri insanlar sürekli birbirleriyle savaşmışlar. Hâlâ da savaşmaya devam ediyorlar. Uzun yıllar süren kanlı savaşların sonunda birçok ulus perişan olmuş, hatta yok olmuşlardır. İnsanlar savaşların, baskı ve haksızlıkların yol açtığı büyük acılar yaşadılar.

Milletler bu savaşlara son vermek, barış içinde birbirlerinin haklarına saygı duyarak yaşamak amacıyla Birleşmiş Milletler Teşkilatını kurdular. Bu teşkilata bağlı olarak "İnsan Hakları Komisyonu" kuruldu.  Komisyon, 10 Aralık 1948'de "İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi"ni kabul ederek yürürlüğe koydu. Bu beyanname kişilerin, hak ve özgürlüklerinin bir özeti gibidir. Beyannameyi imzalayan ülkeler, hem birbirleriyle hem de kendi toplumlarıyla barış içinde yaşamayı kabul etmektedirler. Türkiye, 6 Nisan 1949'da bu antlaşmayı imzalamıştır.